Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Gadżety > Bambusowe naczynia

Eko jedzenie

Coraz częściej w sklepach można odnaleźć działy, nad którymi wisi wielka tabliczka z napisem „eko jedzenie”. Oznacza to żywność, która nie została poddana modyfikacji, zwłaszcza genetycznej oraz wzrastała lub była hodowana w ekologicznych warunkach. Dotyczy to zarówno roślin, jak i produktów pochodzenia zwierzęcego, w szczególności drobiu oraz jego przetworów.
Ze względu na zmianę stylu życia na zdrowszy oraz większą świadomość klientów, pewne procedury podczas przygotowywania żywności do jedzenia straciły rację bytu. Jednak nie wszystkie, dlatego wiele osób decyduje się na zakup jedzenia dopiero, jeśli są pewne, że produkty były przygotowane w odpowiednich warunkach, bez użycia nadmiernej ilości substancji odżywczych, a w przypadku zwierząt bez męczenia ich przed dotarciem do rzeźni. Określenie produktów jako żywności „eko” jest gwarancją, że spełniają one wymagania klientów. Coraz częściej też jedzenie zaczyna być kupowane od niewielkich, rodzinnych firm, które uprawiają warzywa i hodują zwierzęta, bez ingerencji nowoczesnych maszyn i środków.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.