Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Zdrowe oleje > Zalety olejku jojoba

Kuchnia japońska

Kuchnia japońska jest bardzo charakterystyczna. Ma swoich wielu zwolenników, ale równie wielu przeciwników. Nie ma się czemu dziwić, w końcu w jadłospisie Japończyka znajdują się między innymi sushi, czyli surowe ryby, rozmaite owoce morza, wodorosty, a nie każdy jest zwolennikiem tego typu dań. Wszystkie te produkty zjada się zazwyczaj w połączeniu z ryżem. Danie, jakie można zjeść w tym kraju cechuje się dużym bogactwem i orientalizmem składników i smaków, jest też źródłem wielu witamin. W przeciwieństwie do np. kuchni polskiej, kuchnia japońska jest zdecydowanie lżejsza i zdrowsza z punktu widzenia medycznego. Dania te stają się coraz popularniejsze na całym świecie i znajdują swoich smakoszy w najodleglejszych zakątkach świata. Dzisiaj surowe ryby można zjeść już nawet w polskich restauracjach, jednak jeśli komuś zależy na tym, by spróbować prawdziwego japońskiego jedzenia, koniecznie powinien odwiedzić tamte rejony.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.