Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Gadżety > Bawełna organiczna w szafie

Kuchnia niemiecka

Mianem kuchni niemieckiej określa się połączenie wielu różnych smaków z poszczególnych regionów Niemiec. Tamtejszą kuchni ę można by przyrównać do kuchni polskiej.   Kuchnia niemiecka wbrew obiegowym opiniom jest niesamowicie bogata w różnorodne dania i potrawy. To bogactwo tradycji wykracza poza uznane stereotypy, które mówią, że w takim kraju jak Niemcy je się tylko wieprzowinę i przepija ją piwem, a każde danie łączy się z kapustą  i ziemniakami. W kuchni niemieckiej można spotkać wpływy włoskie, greckie, hiszpańskie, tureckie, polskie, czeskie i słowackie oraz dalekowschodnie. Potrawy kuchni niemieckiej są tłuste, pożywne i zazwyczaj podawane w dużych ilościach są zupełnym przeciwieństwem potraw np. francuskich. Zwyczaje kulinarne różnią się od siebie w zależności od regionu. Na zachodzie – dużą rolę odgrywają warzywa. Na południu za to jada się o wiele tłuściej, czego przykład stanowi kuchnia bawarska.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.