Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Odchudzanie > Jedz regularnie!

Kuchnia rosyjska

Rosjanie nie są i zresztą nigdy nie byli otwarci na przenikanie się różnych tradycji, w tym także tych kulinarnych. Jedyną cenioną przez nich kuchnią (oczywiście poza własną) jest kuchnia elegancka i smaczna, którą przygotowują Francuzi. Jednak od nich uczyć się możemy bardzo dużo i brać przykład z ich stosunku do posiłków. Potrafią  ucztować godzinami, budują wciąż nowe restauracje, w których ceny są niesamowicie wysokie – najbogatsi często korzystają z możliwości jedzenia wykwintnych potraw. Rosjanie słyną z pysznych solonych pomidory, grzybów, ogórków i wędlin. Godne uwagi są także marynowane pędy dzikiego czosnku, którymi w Rosji zajadają się wszyscy. Popisowym daniem kuchni rosyjskiej, którym chwalą się wszystkie tamtejsze panie domu,  są niewielkich rozmiarów pierożki. Robi  się je z ciasta drożdżowego, a następnie nadziewa mięsem, kapustą, twarogiem, a czasami rybą i ryżem – wszystko w zależności od upodobań i smaku. Dania te nie są spotykane w większości krajów, dlatego warto przyjrzeć się dokładniej kuchni rosyjskiej i czerpać z niej inspiracje.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.