Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Zdrowie, napoje i produkty > Jakie właściwości ma chlorella?

Obieranie pomidorów

Kiedy chcemy przygotować coś z pomidorów zazwyczaj musimy je najpierw obrać. Nie jest to jednak takie łatwe zadanie, bo skórka mocno się trzyma i zwyczajnie „targa się”. Warto więc znać kilka przydatnych metod, aby obierać je szybko i skutecznie. Pierwszą z nich jest blanszowanie – polega głównie na nacięciu warzywa z dwóch stron, w okolicach szypułek, a następnie włożeniu do gorącej wody. Skórka powinna sama odejść.  Kolejna metoda to obieranie obieraczką – Jednak aby było to skuteczne, należy zaopatrzyć się w prawdziwą obieraczkę do warzyw, która będzie ostra. Tylko wtedy obieranie będzie szło gładko i ładnie. Ostatni z proponowanych sposobów polega na odcinaniu skórki po kawałku. Kroimy najpierw warzywo w tzw łódeczki, wycinamy z niego gniazda nasienne i rozpłaszczamy na desce do krojenia, a następnie, szybkim ruchem odcinamy (w poprzek) skórkę.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.