Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Zdrowe oleje > Olej z pestek winogron

Olej kokosowy w kosmetykach

Olejek kokosowy jest najbardziej znany z polecania go w czasie zdrowej diety, jako niezbędnego dodatku do wielu potraw, smażenia, koktajli, smarowania masła. Nie jest to jednak jego jedyne zastosowanie, ponieważ doskonale sprawdza się w kosmetykach, jako nietypowy dodatek.
Olejek kokosowy może stać się łagodnym środkiem do zmywania makijażu z oczu, w pełni naturalnym, co istotne dla zdrowia. Nie szczypie w oczy, usuwa cały materiał, nawilża i nie dopuszcza do szkodliwego naciągania skóry, która marszczy się przez to pod oczami. Drugą zaletą olejku jest możliwość zrobienia z niego dezodorantu. Ponieważ olejek występuje w formie stałej można zmieszać go z kilkoma kroplami dowolnego olejku eterycznego, a następnie posmarować się pod pachami. Świeżość i komfort bez pocenia są gwarantowane, tak samo jak dobry wpływ na włosy, kiedy wykorzysta się olejek jako maskę do włosów. Jest dobry szczególnie dla zniszczonych końcówek, które odbudowuje oraz regeneruje stymulując do poprawnego, ładnego wzrostu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.