Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Kuchenne porady > Jedz jak najwięcej buraczków!

Pieprz

Pieprz jest przyprawą doskonale znaną każdemu – większość osób nie wyobraża sobie nawet mięsa, sałatek, zup czy innych dań bez dodatku tej przyprawy. Na rynku jest dostępny pieprz kolorowy, pieprz gruboziarnisty lub czarny i kolorowy, ale mielony… Do wyboru do koloru, a Polacy korzystają z jego dostępności i z chęcią kupują. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę ze zdrowotnych właściwości, jakie można znaleźć w pieprzu. Tymczasem znajdujący się w każdym domu i stosowany niemal codziennie, jest jednocześnie doskonałym środkiem wspomagającym proces trawienia i działającym przeczyszczająco na nasz organizm. Jest polecany dla osób, które mają problemy trawienno – żołądkowe, ponieważ działa w sposób naturalny i nie dostarcza organizmowi żadnej chemii, ani środków podrażniających – w znaczeniu negatywnym – błonę jelit.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.