Jesteś tutaj: opieka-medcorp.pl > Zdrowie i diety > Dieta norweska

Zielone warzywa

Brokuły czy szpinak to jedne z najzdrowszych warzyw, jakie możemy dostać na polskim rynku. Zawierają duże ilości bardzo potrzebnych nam witamin. Są także źródłem w antyoksydantów, dzięki temu działają bardzo korzystnie na odporność i dodają sił. Zawierają także stosunkowo dużą ilość żelaza, które po wchłonięciu przyczynia się do tworzenia czerwonych krwinek. Dlatego warto uczyć dzieci już od małego, że zielone warzywa nie są ich wrogiem, a sprzymierzeńcem, który zapewni zdrowie i uśmiech każdego dnia. Zresztą nie tylko dzieciom należy o tym przypominać – bardzo wielu dorosłych również zapomina w codziennej diecie o tego typu produktach. A przecież są tak łatwo dostępne i niedrogie, więc powinny być kupowane przez nas codziennie. Można przygotowywać je na wiele sposobów, tego rodzaju warzywa są lekkie, zdrowe i smaczne, można powiedzieć, że nie mają wad!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.